• رویداد ملی «تا ثریا» در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد؛
  • شبکه‌سازی و تسهیل سرمایه‌گذاری در راستای تقویت تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین

  • ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۵
رویداد ملی و مسئله‌محور «تا ثریا» با هدف شبکه‌سازی و تسهیل سرمایه‌گذاری در راستای تقویت تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد. در این رویداد توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور ارائه و 50 طرح نیازمند سرمایه برای تجاری‌سازی معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، رویداد ملی «تا ثریا» در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و با حضور مسئولان ارشد استان، شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاران برگزار شد.

امیررضا نقش، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان‌‌، با اشاره به اهمیت فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، اظهار کرد: امروز نیروهای جوان، متخصص و خلاق ما توانسته‌اند اتفاقات خوبی را رقم بزنند. شعار راهبردی «ما می‌توانیم» که در ابتدای انقلاب توسط بنیانگزار جمهوری اسلامی مطرح شد، یکی از عوامل دست‌یابی ما به جایگاه فعلی است.

 وی افزود: شرایط را باید به‌گونه‌ای رقم زد که استعدادها و فرصت‌های موجود برای رفع نیاز کشور اثربخش باشد. امروز فناوری ارزش‌آفرین برای کشور اهمیت دارد. مقدمه این مهم مسئله‌محور بودن آن و لازمه مسئله‌محور بودن هم متناسب با نیاز کشور رشد کردن فناوری است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان‌‌ با بیان اینکه امروز چالش‌هایی در کشور وجود دارد که تنها به دست سرمایه‌های انسانی موجود قابل حل است، اظهار کرد: در فناوری ارزش‌آفرین، جامعه‌محور بودن و خدمت آن به جامعه اهمیت دارد. حرکت فناوری به سمت نیاز بازار اتفاق خوبی است که امروز شاهد هستیم. نیازها باید عرضه و با توجه به توانمندی موجود در کشور حل شود.

اصل 44 قانون اساسی باید به صورت واقعی اجرا شود

نقش تصریح کرد: در نظام نوآوری هر کشور باید سه ضلع مثلث دولت، دانشگاه و ملت وجود دارد. تا زمانی که رکن اصیل قانون اساسی کشور یعنی اصل ۴۴ به صورت واقعی محقق نشود، نباید انتظار تغییر بزرگی در بخش‌های مختلف کشور داشته باشیم. با توجه به توانمندی استان اصفهان در عرصه دانش‌بنیان، در این دوره از فعالیت مدیریت استان تلاش شده روز به روز شرایطی فراهم شود تا شاهد رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در استان باشیم. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، گل سرسبد زیست‌بوم فناوری کشور است.

وی گفت: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، سرآمد زیست‌بوم فناوری کشور است. در تلاش هستیم با احصا مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای آن‌ها گام برداریم. یکی از چالش‌های موجود، چالش تأمین مالی است. نگاه ما برای حل این چالش، گره نزدن آن به تسهیلات بانکی و استفاده از روش‌های تأمین مالی مختلف است. به بیان دیگر به دنبال تدوین روش‌هایی هستیم که به تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور کمک کند. البته باید توجه داشت که به دلیل اهمیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، امسال رشد 4 برابری پرداخت تسهیلات به این شرکت‌ها از طریق تبصره ۱۶ و تبصره ۱۸ را شاهد هستیم.

سرمایه‌گذاری موتور محرکه زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری

احسان یزدیان، معاون توسعه فناوری شهرک، نیز اظهار کرد: یکی از موتورهای محرکه فضای کارآفرینی و فناوری کشور، سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور است. این شرکت‌ها از ابتدای تأسیس تا زمانی که به بلوغ لازم برای ورود به بازار سرمایه دست یابند، نیاز به سرمایه‌پذیری دارند. در این مرحله نقش سرمایه‌گذاران خطرپذیر بسیار پررنگ است.

وی افزود: شبکه‌سازی و تسهیل حضور سرمایه‌گذاران یکی از وظایف شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است و به همین دلیل اقدامات مختلفی را در راستای تسهیل و توسعه سرمایه‌گذاری انجام می‌‌شود.

معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به تاریخچه آن گفت: ایده شکل‌گیری این اکوسیستم برای اولین بار در کشور، در سال ۱۳۷۲ و در اصفهان شکل گرفت. این مسئله در کنار اقدامات انجام شده باعث شد تا امروز تعداد واحد‌های دانش‌بنیان و فناوری که پتانسیل سرمایه‌پذیری دارند، بسیار زیاد باشد. گردش مالی امروز شرکت‌های مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در کنار آمار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که اغلب از برترین دانشگاه‌های کشور هستند، به ترتیب نشان‌دهنده پتانسیل سرمایه‌پذیری و ظرفیت رشد و توسعه فناوری این شرکت‌ها است.

وی تصریح کرد: کمتر از ۵ درصد سرمایه‌گذاری انجام شده در شهرک توسط بخش دولتی بوده و بنابراین بیش از ۹۵ درصد آن توسط بخش خصوصی انجام شده است. در همین راستا شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به دنبال ایجاد اتاق سرمایه‌گذاری به منظور تسهیل سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور است.

معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور برای موفقیت نیازمند مشارکت همه بازیگران زیست‌بوم است.

در بخش دیگری از این رویداد شرکت‌های «سرآمدان مدیریت علم و فناوری سلمانیان فارس»، «ریف آریا»، «اسنواتک» و «فولاد مبارکه» تقاضای فناورانه خود را برای مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در تأمین آن مطرح کردند. از سوی دیگر 10 شرکت دانش‌بنیان و فناور نیز دستاوردهای فناورانه خود برای در این رویداد تشریح کردند.

شرکت‌های برنا نانو با فناوری تولید نانو اکسید نیکل، بهیار صنعت سپاهان با فناوری ساخت ترموپلاست رادیوتراپی، برنامه شیمی صفاهان با فناوری تولید پتاسیم هیدروکسید، آریا سنجش آسیا با فناوری ساخت حسگرهای اندازه‌گیری نیرو با کلاس دقت C3 –C4، نانوسازان جوان با فناوری تولید هیدروژل نانو کامپوزیتی کشاورزی حضور داشتند.

همچنین در بخش دیگری از برنامه ارائه شرکت‌ها، شرکت‌های آتیه‌سازان فرهود با فناوری تولید آلتراسونیک و الکتروسرجری، سام تک سرام با فناوری تولید غشاهای سرامیکی نانو متخلخل، شرکت دانش‌بنیان توسعه نگهداری سلول‌های بنیادی دندان‌های شیری ایرانیان با ایده تجاری‌سازی محصولات بیولوژیک مبتنی بر سلول بنیادی، کیمیا پلیمر کیان با فناوری تولید فلوکولانت پلیمری بر پایه اکریلامید برای تصفیه پساب‌های صنعتی و توسن صنعت آپادانا با فناوری تولید تجهیزات کشاورزی پلی‌اتیلنی دستاوردهای فناورانه خود را ارائه کردند.

گفتنی است در این رویداد ملی که در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد، 50طرح نیازمند سرمایه برای تجاری‌سازی معرفی و همچنین سرمایه‌گذاران و سرمایه‌پذیران در جلسات به گفت‌وگو پیرامون موضوعات فناورانه خود پرداختند.

تعداد بازدید : ۲۸۰      تاریخ: 1401/10/05

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت